Υλικά

  • 250 γρ. συκωτάκια κοτόπουλου
  • 2 ποτήρια ζωμός κοτόπουλου
  • 2 κουταλιές βούτυρο γάλακτος
  • 1 ποτήρι ρύζι νυχάκι
  • 2 κουταλιές κουκουνάρι
  • 1 κουταλιά άνηθο ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές σταφίδα (τη μουλιάζουμε πρώτα σε νερό)
  • 5 κάστανα (βρασμένα και κομμένα σε μικρά κομμάτια)
  • 2 κρεμμύδια φρέσκα
  • αλάτι
  • πιπέρι

 

Εκτέλεση

Σοτάρουμε τα συκωτάκια στο βούτυρο και στη συνέχεια ρίχνουμε να μαραθούν τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια,τα κουκουνάρια και το αλατοπίπερο.Κατόπιν ρίχνουμε και το ζωμό και να αφήνουμε το φαγητό να πάρει 3-4 βράσεις.Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το ρύζι,τα κάστανα,τις σταφίδες ,τον άνηθο και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.Στην συνέχεια βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά,σκεπάζουμε το ρύζι με καθαρή πετσέτα  ν’απορροφήσει τα υγρά του και 15 λεπτά είναι έτοιμο για σερβίρισμα.