Υλικά

  • 1 κιλό πατάτες
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • πιπέρι
  • αλάτι
  • λίγο μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

Βάζουμε τις πατάτες κάτω από την βρύση να πλυθούν με την φλούδα κι έπειτα τις βάζουμε σε μία κατσαρόλα. Την γεμίζουμε με κρύο νερό μέχρι να τις καλύψει και τις αφήνουμε να βράσουν για περίπου 40 λεπτά. Μπορείς με ένα πιρούνι να ελέγξεις εάν έχουν μαλακώσει αρκετά.

Μόλις έχουν βράσει τις αφήνουμε να κρυώσουν και τις ξεφλουδίζουμε. Έπειτα τις πατάμε με το ειδικό εργαλείο για πατάτες ώσπου να γίνουν πουρές και τις βάζουμε ξανά σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσοχή όμως γιατί θέλει συνεχές ανακάτεμα. Προσθέτουμε και το βούτυρο,το πιπέρι ,το αλάτι και το μοσχοκάρυδο καθώς ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί και να χαθεί το βούτυρο.