Υλικά

  • 1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 μικρό ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 2 φλ. ρύζι
  • 1 φλ. κονκασέ
  • 4 φλ. ζωμό κότας
  • όση γαλοπούλα ή κοτόπουλο περίσσεψε ψιλοκομμένη
  • 2 λουκάνικα καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο

 

Εκτέλεση

Για την εύκολη παέγια με κοτόπουλο, ζεσταίνουμε πρώτα το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι. Σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά για 5΄λεπτά σε χαμηλή φωτιά.

Προσθέτουμε το ρύζι και το λουκάνικο και ανακατεύουμε να λαδωθούν καλά. Προσθέτουμε τη γαλοπούλα, τα ντοματάκια και το ζωμό. Σκεπάζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 20′.

Αλατοπιπερώνουμε στο τέλος. Πασπαλίζουμε μαϊντανό και σερβίρουμε.

Πηγή: www.argiro.gr