Υλικά

  • 4 ορτύκια
  • 2 γεμάτες κουταλιές βούτυρο
  • 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 καρότα
  • φλούδα ενός πορτοκαλιού
  • 1 γεμάτη κουταλιά αλεύρι
  • 2 φλιτζάνια ζωμός κότας
  • λίγο νερό
  • αλάτι
  • πιπέρι

 

Εκτέλεση

Πλένουμε και στραγγίζουμε τα ορτύκια.Τα κόβουμε στα δύο και τα αλατοπιπερώνουμε.Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε τα ορτύκια.Προσθέτουμε τα καρότα κομμένα σε μπαστουνάκια και το κρεμμύδι και τ’αφήνουμε για λίγο να μαραθούν.Κατόπιν προσθέτουμε τη φλούδα πορτοκαλιού και τα πασπαλίζουμε με το αλεύρι.Στη συνέχεια τα σβήνουμε με το κρασί.Μόλις εξατμιστεί,προσθέτουμε το ζωμό και λίγο νερό και τ’αφήνουμε να ψηθούν σε σιγανή φωτιά για περίπου 1 ώρα.