Υλικά

  • 2 ντομάτες (ή ντοματίνια)
  • 1 αγγούρι
  • 10 ελιές
  • 1 ματσάκι ρόκα
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 4 κ.σ ξινομυζήθρα
  • λίγο αλάτι
  • λίγο ρίγανη
  • λίγη γλιστρίδα
  • λίγα καπαρόφυλλα
  • 2 κουταλιες ξύδι
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο

 

Εκτέλεση

Για την καλοκαιρινή ντοματοσαλάτα, πλένουμε πρώτα όλα τα λαχανικά και τα στεγνώνουμε καλά.

Κόβουμε σε φέτες το αγγούρι την πιπεριά και το κρεμμύδι. Κόβουμε την ντομάτα σε κομμάτια ή αν είναι ντοματίνια στη μεση.

Τα βάζουμε όλα σε μεγάλο μπολ.

Προσθέτουμε τη ρόκα, τις ελιές, τα καπαρόφυλλα και τη γλιστρίδα. Πασπαλίζουμε με τρίμματα ξινομυζήθρα.

Σε μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, το ξύδι, τη ρίγανη, λίγο αλάτι και τα ζουμιά της ντομάτας (όταν τις κόβουμε, κρατάμε το χυμό τους). Τα χτυπάμε να γίνουν κρέμα.

Περιχύνουμε τη σαλάτα τελευταία στιγμή. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως.

Πηγή: www.argiro.gr