Το My-City.gr σας παρουσιάζει σήμερα Καθαρά Δευτέρα Μύδια σαγανάκι του Λευτέρη Λαζάρου

Υλικά

  • 500 g ψίχα μύδια
  • 70 g πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε μισές ροδέλες
  • 80 g ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι, μόνο το λευκό μέρος
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 40 ml ξίδι
  • 200 ml ζωμός λαχανικών
  • 1 κουτ. της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 15 g καυτερή πιπεριά
  • 5 g αλάτι

Εκτέλεση

Ξεπαγώνετε τα μύδια, τα πλένετε καλά και τα αφήνετε να στραγγίσουν σε ένα σουρωτήρι. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμυδάκι και τις πιπεριές.

Αφού μαλακώσουν, προσθέτετε τον μαϊντανό και τα μύδια. Στη συνέχεια περιχύνετε με τον ζωμό λαχανικών και αφήνετε να πάρει μία βράση. Τέλος, σβήνετε με το ξίδι και σερβίρετε.