Το My-City.gr σας παρουσιάζει Μπισκότο στο τηγάνι

Υλικά

  • ½ κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 8 κ.σ. βούτυρο
  • ½ κούπα ζάχαρη κρυσταλλική
  • ½ κούπα καστανή ζάχαρη
  • κομματάκια σοκολάτας
  • 1 ½ κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 αυγό
  • 1 πρέζα αλάτι
  • ½ κ.γλ. μαγειρική σόδα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C. Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά το βούτυρο. Μόλις λιώσει, προσθέτουμε τα δύο είδη ζάχαρης και ανακατεύουμε καλά με ξύλινη σπάτουλα. Στη συνέχεια προσθέτουμε διαδοχικά το αυγό, το αλεύρι, τη σόδα, το αλάτι και τη βανίλια ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει από τα τοιχώματα. Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και με τη βοήθεια της σπάτουλας μεταφέρουμε προσεκτικά το μπισκότο σε μεγάλο ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Απλώνουμε ομοιόμορφα τη ζύμη στο ταψί με τη σπάτουλα και προσθέτουμε την κουβερτούρα από πάνω. Ψήνουμε για 15 λεπτά περίπου.