Το My-City.gr προτείνει για σήμερα Κυριακή  Μπεκρή µεζέ  καλέστε τους φίλους σας για τσίμπημα και κρασάκι!

Yλικά

  • 1 κιλό χοιρινό κομμένο σε μικρές μπουκιές
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 πιπεριά καυτερή ψιλοκομμένη
  • 1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
  • λίγο ρίγανη
  • 500 γραμμ. ψιλοκομμένα ντοματάκια
  • 1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 1 πρέζα κύμινο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κουταλάκι πάπρικα

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε σε μέτρια φωτιά το κρέας για 5΄-6΄. Προσθέτουμε στο τηγάνι τις πιπεριές και το σκόρδο και τα αφήνουμε να ψηθούν, για 2΄ περίπου. Σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε στο τηγάνι τις ντομάτες, το αλάτι, το πιπέρι,τη ρίγανη, το κύμινο και την πάπρικα. Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 25΄, μέχρι να μείνει με λίγη σάλτσα μελωμένη.