post-title Μπαρμπούνι alla nizzarda http://www.my-city.gr/wp-content/uploads/2018/03/barbouni.jpg 2018-03-10 19:17:41 yes no Posted by Categories: Φαγητό

To My-City.gr σας παρουσιάζει Μπαρμπούνι alla nizzarda

Υλικά

  • 4 μπαρμπούνια
  • 4 μικρές κόκκινες πιπεριές
  • Χυμός από 4 λεμόνια
  • 100 γρ. ντομάτα σε κυβάκια
  • 50 γρ. αγγούρι σε κυβάκια
  • 50 γρ. κίτρινη και πράσινη πιπεριά σε κυβάκια
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • 100 γρ. μαγιονέζα με λεμόνι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα μπαρμπούνια, τα ανοίγουμε όπως ένα βιβλίο, τα βάζουμε σε αρκετό αλάτι για 1 ώρα και κατόπιν τα μαρινάρουμε στο χυμό λεμονιού για τουλάχιστον 8 ώρες. Ροδίζουμε τις κόκκινες πιπεριές στη φωτιά μέχρι να μαλακώσουν, τις ξεφλουδίζουμε και τις αρωματίζουμε με το ελαιόλαδο. Παίρνουμε όλα τα λαχανικά, τα ομογενοποιούμε με τη μαγιονέζα και αλατοπιπερώνουμε. Τοποθετούμε στο πιάτο μια κόκκινη πιπεριά. Πάνω της στηρίζουμε το μπαρμπούνι. Με το μείγμα των λαχανικών γεμίζουμε το ψάρι και από πάνω ρίχνουμε λίγο άνηθο. Τα αρωματίζουμε όλα με ελαιόλαδο.

 Πηγή: botrini.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *