Το My-City.gr σας παρουσιάζει μια αγαπημένη συνταγή μπακλαβά

Υλικά για τη ζύμη (60-65 φύλλα)

  • 2,5 κιλά αλεύρι
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 2 κουταλάκια αλάτι
  • 2 κουταλάκια ζάχαρη
  • 8 αυγά
  • νερό όσο πάρει (η ζύμη πρέπει να τεντώνει σαν λάστιχο)
  • νισεστέ (για το άνοιγμα των φύλλων)

Υλικά για τη γέμιση

  • 2,5 κιλά αμύγδαλα ασπρισμένα,ελαφρά καβουρδισμένα και χοντροκομμένα

Υλικά για το σιρόπι

  • 5 κιλά ζάχαρη
  • 5 λίτρα νερό
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 650 γρ. βούτυρο γάλακτος για το ράντισμα των φύλλων

Εκτέλεση

Σε μια λεκάνη ρίχνουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη και ζυμώνουμε πολύ καλά για αρκετή ώρα.Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να »ξεκουραστεί» για 1 ώρα.Κατόπιν τη χωρίζουμε σε 60-65 ομοιόμορφα μπαλάκια και ανοίγουμε το καθένα σε φύλλο,αφού το πασπαλίσουμε με νισεστέ.Αλείφουμε ένα μεγάλο ταψί με βούτυρο ,στρώνουμε τρία φύλλα καλά βουτυρωμένα,ρίχνουμε λίγα αμύγδαλα ,κατόπιν στρώνουμε ένα φύλλο βουτυρωμένο και λίγα αμύγδαλα.Την ίδια διαδικασία (1 φύλλο βουτυρωμένο  και αμύγδαλα) συνεχίζουμε μέχρι το τέλος.Τα τρία τελευταία φύλλα και βουτυρώνουμε καλά και μ’αυτά σκεπάζουμε την επιφάνεια του γλυκού.Κατόπιν με ένα μυτερό μαχαίρι χαράζουμε το γλυκό σε κομμάτια σε σχήμα ρόμβου και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 2,5 3 ώρες.Βγάζουμε το γλυκό από το φούρνο,το αφήνουμε να κρυώσει,ετοιμάζουμε το σιρόπι και το περιχύνουμε στον μπακλαβά.