Το My-City.gr σας παρουσιάζει Μπέικον με αχλάδια και σάλτσα μουστάρδας

Υλικά

  • 2 ώριμα,χυμώδη αχλάδια
  • 4 καπνιστές χοιρινές μπριζόλες,ξαλμυρισμένες σε νερό
  • 25 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 150 γρ. κρεμ φρες (Γαλλική διπλή κρέμα γάλακτος που έχει υποστεί ζύμωση για να δώσει μια ελαφρώς πιο όξινη γεύση. Ταιριάζει με επιδόρπια με φρέσκα φρούτα, κρέπες, σάλτσες και σούπες. Υπάρχει επίσης και με χαμηλά λιπαρά.)
  • 2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 2 κουταλιές μουστάρδα
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβετε τα αχλάδια σε τέταρτα και τα τοποθετείτε σε πυρίμαχο σκεύος μαζί με το κρέας.Αλείφετε το βούτυρο και ρίχνετε μαύρο πιπέρι.Ψήνετε σε φούρνο προθερμασμένο στους 190 βαθμούς για 20′ με 25’ή ώσπου το κρέας να ψηθεί και τα αχλάδια να έχουν μαλακώσει και να είναι ζουμερά.

Στραγγίζετε με τρυπητή κουτάλα το κρέας και τα αχλάδια ,και τα μεταφέρετε σε ζεστά πιάτα σερβιρίσματος.Προσθέτετε στο σκεύος την κρεμ φρες,τον μαϊντανὀ και τη μουστάρδα.

Βάζετε τη σάλτσα να πάρει βράση και την αφήνετε να κοχλάσει μερικά λεπτά,ώσπου να πήξει.Την ρίχνετε πάνω στο κρέας και σερβίρετε.