Το My-City.gr προτείνει Μουσταλευριά με μούστο και πετιμέζι

Υλικά

  • 450 ml. μούστο βρασμένο και κομμένο
  • 50 ml. πετιμέζι
  • 20 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 25 gr. νισεστέ ή κόρν φλάουρ

Εκτέλεση
Βάζουμε την μισή ποσότητα του μούστου σε μια κατσαρόλα και την βάζουμε στην φωτιά σε χαμηλή φωτιά.Αραιώνουμε το αλεύρι και το νισεστέ με την μισή ποσότητα του μούστου, προσθέτουμε το πετιμέζι, ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το μείγμα μέσα στην κατσαρόλα.

Σε χαμηλή θερμοκρασία, σιγοβράζουμε μέχρι να πήξει, περίπου 20 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.Μεταφέρουμε σε πιάτα ή μπωλ.Της ταιριάζει το σουσάμι και κανέλα τρώγεται κρύα ή  ζεστή.