Υλικά

  • 100 γρ. φέτα
  • 8 μικρά κρίθινα παξιμαδάκια
  • 1 ντομάτα
  • ½ αγγούρι με τη φλούδα
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 4-5 κλαράκια φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • 8 ελιές Καλαμών, χωρίς το κουκούτσι
  • 6 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. αλάτι

 

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε την ντομάτα σε ψιλά κυβάκια και τρίβουμε το αγγούρι στον χοντρό τρίφτη.Τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε το αλάτι, ανακατεύουμε καλά και βάζουμε το μίγμα σε ένα σουρωτήρι για να στραγγίξουν τα περιττά υγρά.Ανακατεύουμε σε ένα άλλο μπολ τη φέτα μαζί με το σκόρδο και τον δυόσμο. Αλείφουμε τα παξιμαδάκια με την αρωματισμένη φέτα και βάζουμε από πάνω μία κουταλιά από το μίγμα της ντομάτας. Ραντίζουμε τα ντακάκια με λίγο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο , βάζουμε στην κορυφή λίγα κομματάκια ελιές καλαμών και τα σερβίρουμε.

 

Πηγή: www.infokids.gr