To My-City.gr σας παρουσιάζει Μεθυσμένη χοιρινή σπάλα στο φούρνο

Υλικά

  • 2 κιλά χοιρινή σπάλα
  • 5 κουταλάκια του γλυκού καυτερή μουστάρδα
  • 400-500 ml μπύρα ξανθιά ή μαύρη
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 3 κουταλάκια του γλυκού ξερό δενδρολίβανο
  • θυμάρι

Εκτέλεση

Τοποθετούμε το κρέας σε ταψί.Ανακατεύουμε τη μπύρα, τη μουστάρδα και το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ μπολ.

Ρίχνουμε τη μαρινάδα σιγά-σιγά πάνω από το χοιρινό και με άλλο κάνουμε μασάζ να απλωθεί.Πασπαλίζουμε με 3-4 κουταλάκια του γλυκού ξερό δεντρολίβανο, αλάτι ,θυμάρι και πιπέρι.

Καλύπτουμε το ταψί μας με αλουμινόχαρτο και το βάζουμε στο ψυγείο όσες περισσότερες ώρες έχουμε στη διάθεση σας.Αφαιρούμε το μαριναρισμένο χοιρινό από το ψυγείο 30 λεπτά πριν το μαγείρεμα. Καθαρίζουμε και προσθέτουμε 2 ολόκληρες σκελίδες σκόρδου.

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 230 ° C για 8-10 λεπτά, αφήνουμε το αλουμινόχαρτο στην άκρη και βάζουμε το ταψί μας στο μεσαίο-ψηλό ράφι. Το κάνουμε αυτό για να γίνει πιο τραγανιστό το δέρμα.

Μετά από 25 λεπτά χαμηλώνουμε τη φωτιά στους 180 ° C, αφαιρούμε το ταψί από το φούρνο, τοποθετούμε το αλουμινόχαρτο χαλαρά από πάνω και ψήνουμε για περίπου 2 ώρες και 10 λεπτά.