Μακαρόνια με τόνο της Katou

 

Καλοκαίρι έρχεται, οι ζέστες αρχίζουν και χτυπάνε, και γενικώς το στομάχι δεν είναι για πολλά πολλά. Επειδή όμως, είμαστε λάτρεις των μακαρονιών και της κόκκινης σάλτσας, και επειδή καλοκαίρι χωρίς το ψαράκι του δεν νοείται, σας αποκαλύπτω την μυστική μου και πολύ εύκολη συνταγή για μακαρόνια με τόνο, που όλοι θα σας πουν πόσο τους αρέσουν, ακόμα και αν δεν τρώνε τόνο.

Η ανακάλυψη έγινε τυχαία ένα καλοκαίρι ( δεν μπορώ να μην το αναφέρω), στο σπίτι μίας πολύ καλής φίλης. Η μαμά της είχε αφήσει μία παρόμοια σάλτσα για μεσημεριανό, όπου και την δοκίμασα για πρώτη φορά. Το μόνο πρόβλημα βέβαια, ήταν πως εμείς, είχαμε αφήσει τα μακαρόνια Αύγουστο μήνα εκτός ψυγείου, άγνωστο ακόμα για πόση ώρα. Παρόλα αυτά, επειδή η πείνα δεν λογαριάζει, ρισκάραμε τις ζωές μας και φάγαμε. Και δεν πάθαμε και τίποτα ( άμα έχεις χτίσει γερό στομάχι σαν φοιτητής, που λένε..).

Η παραλλαγή της συνταγής της κύρα Ντίνας είναι απλή και πολύ ελαφριά. Για 4 μερίδες θα χρειαστείς:

Υλικά

  • Ένα πακέτο μακαρόνια ( προσωπικά προτιμώ spaghetti ολικής, ή φιογκάκια/πένες/φαρφάλες, γιατί η σάλτσα απλώνεται καλύτερα)
  • 4-5 μεσαίες ντομάτες
  • 1 κουταλιά του γλυκού πελτέ, ή λίγο χυμό συμπυκνωμένης ντομάτας
  • 1 κονσέρβα τόνο, κατά προτίμηση σε νερό για να είναι ποιο ελαφριά, υπόψιν όμως πως με το λάδι, δένει καλύτερα η γεύση της σάλτσας.
  • 1 μεσαίο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι, πιπέρι, μαϊντανό ( αν δεν είσαι φίλος skip it, να ξέρεις όμως πως είναι εκπληκτικά θρεπτικός), μία κουταλιά του γλυκού ζάχαρη, ελάχιστη πάπρικα

 

Εκτέλεση

Βράζεις τα μακαρόνια και τα αφήνεις στην ησυχία τους. Στην συνέχεια, τρίβεις τις ντομάτες και ψιλοκόβεις το κρεμμύδι μαζί με τον μαϊντανό. Σε ένα κατσαρολάκι, ρίχνεις ελάχιστο λάδι και σοτάρεις το κρεμμύδι με τον μαϊντανό. Αφού πάρει χρώμα, ρίχνεις τον τόνο κατευθείαν, έχοντας κρατήσει λίγο από τα υγρά τις κονσέρβας, ίσα ίσα για την γεύση. Τον αφήνεις να ροδίσει, και ύστερα ρίχνεις σιγά σιγά την φρέσκια ντομάτα για να μην χάσει την θερμοκρασία η κατσαρόλα. Αφήνεις να πάρεις μία πρώτη βράση, ρίχνεις τον πελτέ, ή, τον συμπυκνωμένο χυμό, τα αλατοπίπερα σου, και το αφήνεις να βράσει σε μέτρια φωτιά για 3-5 λεπτά το πολύ.

Σερβίρεις με φρέσκο μαϊντανό, και φέτα αν προτιμάς, αλλιώς με το τυρί της επιλογής σου.

 

Καλή όρεξη!

Στείλτε κι εσείς τη δική σας συνταγή στο info@my-city.gr

Please follow and like us:

Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *