To My-City.gr σας προτείνει Μακαρονόπιτα με μελιτζάνες

Υλικά

  • 3 μελιτζάνες φλάσκες μεγάλες
  • 600 γραμ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 μεγάλο καρότο ψιλοκομμένο
  • 1 κλωνάρι σέλερι ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλη ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 1/2 φλ. κόκκινο κρασί
  • 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 φλ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 4 φέτες κασέρι
  • 1 αυγό
  • 400 γραμ. μακαρόνια παστίτσιου
  • λίγη φρυγανιά

 

Εκτέλεση

Για τη μακαρονόπιτα με μελιτζάνες, σοτάρουμε πρώτα τα ψιλοκομμένα λαχανικά στο ελαιόλαδο για 2΄. Προσθέτουμε τον κιμά. Μόλις αλλάξει χρώμα προσθέτουμε το κρασί και έπειτα την ντομάτα. Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 30΄. Τέλος πασπαλίζουμε μαϊντανό.

Καθαρίζουμε τη φλούδα από τις μελιτζάνες. Κόβουμε κατά μήκος σε πολύ λεπτές φέτες, αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και τις ψήνουμε σε λαμαρίνα στους 200οC για 10΄.

Σε φόρμα δαχτυλίδι μεγάλη ή σε μικρό ταψάκι, πασπαλίζουμε φρυγανιά. Καλύπτουμε όλη τη φόρμα και τα τοιχώματα με μελιτζάνα. Βράζουμε 8΄ τα μακαρόνια και τα στραγγίζουμε. Τα ανακατεύουμε με τον κιμά, το αυγό και το κεφαλοτύρι. Τα αδειάζουμε πάνω στις μελιτζάνες, τοποθετούμε το κασέρι και καλύπτουμε πάλι με μελιτζάνες. Ψήνουμε την πίτα στους 180οC για 30΄ στις αντιστάσεις. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.

Πηγή: argiro.gr