Το My-City.gr σας παρουσιάζει Μαγειρίτσα Κερκυραϊκή (Τσιλιχούρδα)

 Υλικά
  • 2 συκωταριές αρνίσιες και εντεράκια
  • 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 8 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 ποτηράκι λευκό κρασί
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 4 κ.σ ελαιόλαδο
  • χυμός από 1-2 λεμόνια
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Για την κερκυραϊκή μαγειρίτσα τσιλιχούρδα, πρώτα πρέπει να πλύνουμε με άφθονο νερό τις συκωταριές και τα εντεράκια. Τα κόβουμε σε μεγάλες μπουκιές.

Σε βαθύ τηγάνι τα σοτάρουμε με το ελαιόλαδο για 10΄και ρίχνουμε όλα τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι.

Ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε ζεστό νερό μέχρι να μισοσκεπάσει το φαγητό.

Βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν και να χυλώσει η σάλτσα. Πριν από το τέλος ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Σερβίρουμε αμέσως.

Πηγή: argiro.gr