To My-City.gr σας παρουσιάζει Κριθαρότο σε 15 λεπτά , θα μπορούσε να είναι το 1ο πιάτο στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας

Υλικά

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • μισό κρεμμύδι
  • μια μικρή σκελίδα σκόρδο
  • 150 γρ. μπρόκολο σε μπουκετάκια
  • λίγα μανιτάρια σε φέτες
  • λίγη πανσέτα ή καπνιστή γαλοπούλα
  • 300 γρ. κριθαράκι μέτριο
  • 125 ml κρασί λευκό
  • χυμός από μισό λεμόνι
  • 500 γρ. ζωμό κοτόπουλο ζεστό
  • 100 ml γάλα 3,5% λιπαρά ζεστό
  • πιπέρι
  • παρμεζάνα ή άλλα τριμμένα τυριά ή τυρί κρέμα

Εκτέλεση

Ρίχνουμε 3 κ.σ. λάδι σε μια κατσαρολίτσα, σε χαμηλή φωτιά, και ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα. Προσθέτουμε τα μπουκετάκια από το μπρόκολο μέχρι να μαλακώσουν.Προσθέτουμε τα μανιτάρια και την πανσέτα κομμένη σε κύβους. Σοτάρουμε για 2 λεπτά. Ρίχνουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε καλά με μια ξύλινη κουτάλα.Ρίχνουμε το κρασί και ανακατεύουμε καλά ξύνοντας τον πάτο της κατσαρόλας με την κουτάλα μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, ρίχνουμε και τον ζωμό και αφήνουμε να μαγειρευτεί για 5-6 λεπτά και προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα.Τσεκάρουμε να δούμε αν έχει βράσει το ζυμαρικό και τα υγρά να έχουν απορροφηθεί. Πρέπει να είναι «al dente».Τρίβουμε λίγο πιπέρι και αφαιρούμε από τη φωτιά.Αφήνουμε σκεπασμένο 2-3 λεπτά πριν σερβίρουμε με παρμεζάνα τριμμένη ή τυρί κρέμα.

Πηγή: www.akispetretzikis.com