Το My-City.gr προτείνει για σήμερα κουνέλι κρασάτο

Υλικά

  • 1 κουνέλι 1-1/2 κιλό
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 250 γρ. μαύρες ελιές
  • 250 γρ. γραβιέρα κομμένη σε κομματάκια
  • 2 κρεμμύδια κομμένα σε χοντρές φέτες
  • 1 ποτήρι κρασί μοσχάτο
  • 1 ποτήρι κρασί άσπρο αρετσίνωτο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • θυμάρι ή θρούμπι ( 1-2 κλωνάρια)
  • 1 1/2 ποτήρι νερό

Εκτέλεση

Κόβουμε το κουνέλι σε μερίδες,το ρίχνουμε μέσα σ’ένα πήλινο ταψί και το περιχύνουμε με το κρασί.Προσθέτουμε τα κομμάτια των κρεμμυδιών και τα κλωνάρια από το θυμάρι ή το θρούμπι,σκεπάζουμε το ταψί και το αφήνουμε στο ψυγείο όλη τη νύχτα.Την επόμενη βγάζουμε το κουνέλι από τη μαρινάδα και το σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί.Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο,σοτάρουμε καλά το κουνέλι μέχρι να ροδίσει και το σβήνουμε με τη μαρινάδα.Κατόπιν προσθέτουμε το νερό,τις ελιές και το αλατοπίπερο.Ψήνουμε το φαγητό σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να μαλακώσει.Όταν είναι σχεδόν έτοιμο,προσθέτουμε τη γραβιέρα ,κλείνουμε τη φωτιά και τ’αφήνουμε σκεπασμένο για 5-7 λεπτά.Σερβίρουμε σε πιατέλα.