Το My-City.gr προτείνει μια παραδοσιακή συνταγή για τα πιο αφράτα κουλουράκια 

Υλικά

  • 640 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 φλιτζάνι βούτυρο φρέσκο
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη γεμάτα
  • 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
  • 3 κρόκοι αυγών
  • 4 βανίλιες
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι
  • ξύσμα από 1/2 λεμόνι
  • 1 κιλό αλεύρι (ή όσο πάρει)
  • 2 κρόκοι αυγών
  • βανίλια για το άλειμμα

Εκτέλεση

Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το βούτυρο και το χτυπάμε με το μίξερ καλά,μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει (για περίπου 10 λεπτά).Προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και τα χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν.Σε άλλη λεκάνη ρίχνουμε τη ζάχαρη και τους κρόκους και τα χτυπάμε καλά μέχρι να γίνουν κρέμα.Κατόπιν τ’αδειάζουμε στη λεκάνη με το βούτυρο και το γιαούρτι,προσθέτουμε τις βανίλιες,το αλάτι και το ξύσμα και ανακατεύουμε καλά.Ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ελαστική ζύμη,μαλακή που να μην κολλάει στα χέρια.Στη συνέχεια πλάθουμε κουλουράκια και τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί.Τ’αλείφουμε με αυγό στο οποίο έχουμε διαλύσει τη μισή βανίλια και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.