Το My-City.gr προτείνει για σήμερα Παρασκευή κολοκύθια γεμιστά

Υλικά

  • 10 κολοκύθια χοντρά
  • 1/2 κιλό κιμά
  • 1/2 φλιτζανάκι ρύζι
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 φλιτζάνια ζωμός κρέατος
  • δυόσμος ψιλοκομμένος
  • 1 μικρή πιπεριά κέρατο τριμμένη
  • 1 μέτρια ντομάτα ώριμη τριμμένη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 φλιτζάνι λάδι
  • 2 αυγά
  • χυμός από 1 ή 2 λεμόνια
  • 1 κουταλιά κορν φλάουρ

 

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τα κολοκύθια και αδειάζουμε την ψίχα τους.Σε μια λεκάνη ρίχνουμε τον κιμά,τα κρεμμύδια,τα μυρωδικά,την ντομάτα,την πιπεριά,1 αυγό,το ρύζι,αλάτι,πιπέρι,μισό φλιτζανάκι λάδι και τα ανακατεύουμε καλά.Γεμίζουμε τα κολοκύθια,τα τοποθετούμε πλαγιαστά σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι και το ζωμό κρέατος.Σκεπάζουμε το φαγητό και το αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά.Όταν είναι έτοιμο,διαλύουμε το κορν φλάουρ στο χυμό λεμονιού,ρίχνουμε τον κρόκο του δεύτερου αυγού και τα χτυπάμε καλά.Με μια κουτάλα παίρνουμε ζωμό από το φαγητό και τον ρίχνουμε στο αυγολέμονο χτυπώντας το συνεχώς με ένα πιρούνι.Όταν είναι έτοιμο,το αδειάζουμε μέσα στο φαγητό κουνώντας την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να πάρει 2-3 βράσεις.