Το My-City.gr προτείνει Κολοκύθα πικάντικη με σκόρδο και κουκουνάρι

Υλικά

  • 800 γρ. κολοκύθα κομμένη σε 8 σφήνες καθαρισμένη με βγαλμένους τους σπόρους
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • 1/2 κουτ. γλυκού μπούκοβο
  • 2 κουτ. γλυκού κάρδαμο τριμμένο
  • 1/2 κουτ. γλυκού κανέλλα
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 1/2 φλυτζ. ανάμεικτη κρέμα γάλακτος και
  • στραγγιστό γιαούρτι
  • 4 κουτ.σούπας κουκουνάρι καβουρδισμένο

Εκτέλεση

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς ανακατέψτε μαζί την κολοκύθα, το λάδι, το κάρδαμο, την κανέλα, αλάτι και πιπέρι. Βάλτε σε λαμαρίνα και ψήστε 35-40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Μεταφέρετε σε πιατέλα. Ανακατέψτε το σκόρδο με το μείγμα γιαούρτι-κρέμα γάλακτος και περιχύστε την κολοκύθα.

Πασπαλίστε με τα κουκουνάρια και επί πλέον μπούκοβο αν θέλετε και σερβίρετε.