Το My-City.gr προτείνει για σήμερα Κυριακή Κιλότο λεμονάτο στο φούρνο

Υλικά

  • 1 ½ κιλό κιλότο ολόκληρο κομμάτι (αντί για κιλότο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και στρογγυλό)
  • 2 κ.σ ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο (ή σχοινόπρασο ή άλλο μυρωδικό της αρεσκείας σας)
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για την κρέμα μουστάρδας

  • 1 ½ φλ. γιαούρτι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. μουστάρδα πικάντικη
  • 2 κ.σ. λεμόνι

Εκτέλεση

Ξεκινάμε το μοσχαρίσιο κιλότο στο φούρνο φτιάχνοντας πρώτα την κρέμα μουστάρδας. Βάζουμε σε μπολ το γιαούρτι, τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, το λεμόνι και τα ανακατεύουμε.

Αλείφουμε το κρέας με το ελαιόλαδο (τις 2 κ.σ.) και το αλατοπιπερώνουμε καλά. Διπλώνουμε στα δύο ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο και βάζουμε επάνω το κρέας. Πασπαλίζουμε με τον άνηθο και πατάμε καλά με τα χέρια να κολλήσει. Αλείφουμε με την κρέμα μουστάρδας.

Ανασηκώνουμε τις άκρες του αλουμινόχαρτου κλείνοντας μέσα το κρέας. Στην επιφάνεια αφήνουμε λίγο ανοιχτό, δεν σφραγίζουμε και ρίχνουμε μέσα από το σημείο αυτό το υπόλοιπο μείγμα μουστάρδας. Το βάζουμε σε ταψάκι. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς C για 1 ώρα.

Μετά από 1 ώρα, ανοίγουμε το αλουμινόχαρτο για να αδειάσουμε τα υγρά που έχει γεμίσει με το ψήσιμο, στο ταψί. Πετάμε το αλουμινόχαρτο. Αλείφουμε το κρέας. Δυναμώνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς C και ψήνουμε για 30΄. Μέσα θα μείνει λίγο ροζ. Αν το θέλουμε πιο καλοψημένο, το ψήνουμε για 10΄επιπλέον. Αν χρησιμοποιούμε θερμόμετρο πρέπει να δείχνει 70 βαθμούς C.

Αφού το βγάλουμε από το φούρνο, το αφήνουμε για λίγο σκεπασμένο, να ανακτήσει τα υγρά του. Κόβουμε σε λεπτές φέτες και περιχύνουμε με λίγη σάλτσα από το ταψί.

Πηγή: argiro.gr