To My-City.gr προτείνει καλαμαράκια με σπανάκι


Υλικά

  • 500 γρ. καλαμαράκια
  • 2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα χοντροκομμένα
  • 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 800 γρ. σπανάκι χοντοκομμένο
  • 1 φλιτζανάκι νερό
  • 300 γρ, ντομάτες αλεσμένες
  • 1 κουταλιά πελτέ
  • αλάτι
  • πιπέρι

 

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και πλένουμε τα καλαμαράκια και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή θερμοκρασία,να μισοβράσουν μέχρι να πιουν όλα τα υγρά που θα βγάλουν.Προσθέτουμε έπειτα το ελαιόλαδο και τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε ελαφρά.Στο μεταξύ έχουμε καθαρίσει,πλύνει και ζεματίσει το σπανάκι σε βραστό νερό και ,αφού το στραγγίζουμε ,το προσθέτουμε και αυτό να σοταριστεί μαζί με τα κρεμμύδια.Ρίχνουμε ένα φλιτζανάκι νερό και αφήνουμε να βράσει για 6-7 λεπτά.Στη συνέχεια προσθέτουμε τις ντομάτες και τον πελτέ και συνεχίζουμε να βράζουμε το φαγητό.Πέντε λεπτά πριν βγάλουμε το φαγητό από τη φωτιά,ρίχνουμε τον άνηθο,το αλάτι και το πιπέρι και σερβίρουμε.