Υλικά

  • 4 αυγά
  • 1 βιτάμ (λιωμένο)
  • 1,5 φλiτζάνι φαρίν απ
  • 1 γιαούρτι
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι καθώς και το χυμό του

 

Εκτέλεση

Λιώνουμε το βούτυρο,προσθέτουμε τα αυγά πρώτα το ασπράδι κάνοντας το μαρέγκα και ύστερα έναν έναν τους κρόκους για να μας βγει πιο αφράτο, ανακατεύουμε και ρίχνουμε το γιαούρτι,το πορτοκάλι και στη συνέχεια το αλεύρι αφού το μείγμα μας ομογενοποιηθεί το τοποθετούμε στην φόρμα ενώ έχουμε βουτυρώσει ελαφρά και πασπαλίσει με λίγο αλεύρι τα τοιχώματα της για να μη μας κολλήσει και να ξεφορμαριστεί άψογα.Ψήνουμε για 40 λεπτά σε μέση θερμοκρασία και προθερμασμένο φούρνο. Μικρά μυστικά: Για να φτάσουμε στο τελικό μείγμα έχει σημασία η σειρά των υλικών να είναι συγκεκριμένη δηλαδή από τα υγρά στα στερεά,έτσι θα έχουμε το ιδανικό κέικ. Όσο για το ψήσιμο,για να τσεκάρουμε ότι το κέικ μας έχει ψηθεί και να μην το βγάλουμε πριν από την ώρα του με ένα μαχαίρι βλέπουμε την πορεία του ψησίματος και όταν το μαχαίρι μας βγαίνει χωρίς υλικό τότε είναι η στιγμή που είναι πανέτοιμο.

Φτιάξτε το και καλό σας γευστικό ταξίδι!

Στείλτε κι εσείς τη δική σας δοκιμασμένη συνταγή στο info@my-city.gr