Υλικά

  • 250 γρ. αμύγδαλα ξεφλουδισμένα
  • 3 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 3 ασπράδια αυγού
  • 2 βανίλιες
  • μαρμελάδα της αρεσκείας σας
  • αμύγδαλα φιλέ για το πασπάλισμα

 

Εκτέλεση

Αλέθουμε τ’αμύγδαλα στο μπλέντερ.Σ’ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τ’ασπράδια μέχρι να φουσκώσουν,προσθέτουμε τη ζάχαρη,τις βανίλιες και τα τριμμένα αμύγδαλα και σχηματίζουμε μια μαλακή ζύμη που να »στέκεται». Σ’ένα ταψί στρώνουμε ένα λαδόχαρτο, το βουτυρώνουμε καλά και μεταφέρουμε κουταλιά κουταλιά τη ζύμη ,αφήνοντας αρκετή απόσταση μεταξύ τους για να μην κολλήσουν όταν ψηθούν.Πασπαλίζουμε τους εργολάβους με άφθονο αμύγδαλο φιλέ και τους ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς,μέχρι να ροδίσουν.Όταν ψηθούν ,τους ξεκολλάμε προσεκτικά και τους αφήνουμε να κρυώσουν.Κατόπιν αφήνουμε το κάθε μπισκότο με μαρμελάδα της αρεσκείας μας και τα κολλάμε μεταξύ τους.