Το My-City.gr σας παρουσιάζει Γλυκό ψυγείου με μπισκότα και σοκολάτα

Υλικά

  • 2 αυγά (τους κρόκους)
  • 175 γρ. βούτυρο βούτυρο μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 πακέτα μπισκότα
  • 1 ποτήρι νερό βραστό
  •  50 γρ. ζάχαρη
  • 3 κ.σ. ρόφημα κακάο
  • 3 κ.σ. στιγμιαίος καφές

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε την κρέμα σοκολάτας: σε μπολ αναμειγνύουμε τους κρόκους, τη ζάχαρη, το βούτυρο και το ρόφημα κακάο. Ετοιμάζουμε τον στιγμιαίο καφέ, αναμειγνύοντας το βραστό νερό με τον καφέ, και αφήνουμε να κρυώσει. Ρίχνουμε τον καφέ σε βαθύ πιάτο και βουτάμε ένα ένα τα μπισκότα, ίσα να βραχούν. Στρώνουμε τα μπισκότα σε ταψάκι 15 εκ. Απλώνουμε από πάνω λίγη ποσότητα από την κρέμα σοκολάτας. Συνεχίζουμε το μοντάρισμα του γλυκού και δημιουργούμε στρώσεις με τα μπισκότα και την κρέμα σοκολάτας. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 3-4 ώρες. Σερβίρουμε το γλυκό ψυγείου σε μικρά κομμάτια.