Υλικά

  • 1 κιλό κιμά
  • 2 φλιτζανάκια ρύζι καρολίνα
  • 1 φλιτζανάκι ρύζι κίτρινο
  • 2 κουταλιές άνηθο
  • 2 κουταλιές μαϊντανό
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο τριμμένο
  • 1/2 φλιτζάνι λάδι
  • 1 αυγό

Για το αυγολέμονο

  • 2 αυγά
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 φλιτζάνι ζωμό από τα γιουβαρλάκια
  • 2 κουταλιές κοφτές κορν φλάουρ ή ρυζάλευρο

 

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τα γιουβαρλάκια και πλάθουμε μικρά μπαλάκια.Σε μια ρηχή κατσαρόλα βράζουμε νερό με 1/2 φλιτζάνι λάδι.Μόλις βράσει,προσθέτουμε τα γιουβαρλάκια και τ’αφήνουμε να βράσουν για 30 λεπτά.Κατόπιν χτυπάμε τα υλικά για το αυγολέμονο και περιχύνουμε τα γιουβαρλάκια στην κατσαρόλα.