Γιουβέτσι, αγαπημένη συνταγή

ΥΛΙΚΑ

  •       500γρ. μοσχάρι σπάλα
  •      500γρ. κριθαράκι χοντρό
  •     10 κλωνάρια θυμάρι φρέσκο
  •     1 κρεμμύδι
  •     1 καρότο
  •     1 κλωνάρι σέλερι
  •   2 κύβους βοδινού MAGGI
  •   2 κ.σ βούτυρο ζωικό
  •   100γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  •   ελαιόλαδο
  •   αλάτι
  •   πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε μια κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά σοτάρετε τα λαχανικά χοντροκομμένα μέχρι ναμαραθούν.
  2. Καθαρίστε και κόψτε το κρέας σε χοντρά κομμάτια και σοτάρετε σε δυνατή φωτιά με2 κ.σ ελαιόλαδο μέχρι να πάρει έντονο καφέ χρώμα.
  3. Προσθέστε το μοσχάρι στην κατσαρόλα με τα λαχανικά και σκεπάστε με 2 λίτρα νερό, προσθέστε τους κύβους βοδινού MAGGI και μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά για τουλάχιστον 2 ώρες.
  4. Αποσύρετε το κρέας και σουρώστε το ζωμό, επαναφέροντας τον στην εστία καικρατώντας τον σε θερμοκρασία βρασμού.
  5. Βάλτε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και ρίξτε 5 κ.σ ελαιόλαδο, προσθέστε τοκριθαράκι και καβουρδίστε το μέχρι να πάρει καφέ χρώμα ανακατεύοντας συνέχεια.
  6. Ξεκινήστε να ρίχνετε τον ζεστό ζωμό κουταλιά κουταλιά προσέχοντας να μην στεγνώνειτο κριθαράκι και ανακατεύοντας για περίπου 15 λεπτά μέχρι να μαγειρευτεί.
  7. Τέλος αποσύρετε από την εστία την κατσαρόλα, προσθέστε το τυρί, το θυμάρι και το βούτυρο κομμένο σε μικρά κυβάκια. Ανακατέψτε και ελέγξτε το αλάτι και το πιπέρι. Σερβίρετε όσο πιο άμεσα μπορείτε.

Πηγή: www.maggicooking.gr

Please follow and like us:

Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *