Υλικά

  • 1 ½ κιλό αρνάκι σε μερίδες
  • 6-7 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 4-5 μαρούλια μεγάλα (κυρίως καρδιές)
  • 8-10 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο στο τρίφτη
  • ½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
  • Αλάτι, πιπέρι

    Για το αβγολέμονο

  • 3 κρόκους αβγών
  • Χυμό από 1-1 ½ λεμόνι
  • Ζωμό από το φαγητό

    Εκτέλεση

Πλένετε και στεγνώνετε με χαρτί κουζίνας το κρέας. Ζεματίζετε τα μαρούλια και τα αφήνετε να στραγγίσουν σε σουρωτήρι. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και ροδίζετε το κρέας. Το βγάζετε και το διατηρείτε ζεστό. Ρίχνετε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι, τα κρεμμυδάκια και τα μυρωδικά, τα μαραίνετε για λίγο, προσθέτετε το κρέας και ανακατεύετε να αναμειχθούν τα υλικά. Συμπληρώνετε νερό, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε το κρέας για 1 ώρα περίπου, μέχρι να μαλακώσει σχεδόν τελείως. Προς το τέλος αλατοπιπερώνετε.

Προσθέτετε τα μαρούλια και τα ανακατεύετε με προσοχή από κάτω προς τα πάνω για να μπουν μέσα στη σάλτσα. Τα σιγοβράζετε για 20΄ περίπου προσέχοντας να μη λιώσουν με το μαγείρεμα. Χτυπάτε τα αβγά με το χυμό λεμονιού. Προσθέτετε λίγο-λίγο από το ζωμό της κατσαρόλας χωρίς να σταματήσετε το χτύπημα και περιχύνετε το φαγητό.

Ανακινείτε την κατσαρόλα για να πάει παντού το αβγολέμονο, αφήνετε το φρικασέ να σταθεί για 5/ πάνω σε σβηστό μάτι για να δέσει η σάλτσα και το σερβίρετε ζεστό.

Πηγή: www.athinorama.gr