Υλικά

  • 1.200 γρ. στήθος από μεγάλο αρνί κομμένο σε καρεδάκια
  • 650 γρ. λάχανο χοντροκομμένο (σαν χοντροκομμένη σαλάτα)
  • 4 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 κλωνάρια σέλινο ψιλοκομμένα
  • 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • 350 γρ. ξεφλουδισμένες ντομάτες και ψιλοκομμένες
  • 7,8 μέτρια καρότα ψιλοκομμένα
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη
  • 4 φλιτζάνια ζωμός κρέατος
  • 1 φλιτζάνι ρύζι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • μαϊντανός ψιλοκομμένος για το γαρνίρισμα
  • ροδέλες ντομάτας τηγανισμένες για το γαρνίρισμα

 

Εκτέλεση

Σ’ένα πήλινο σκεύος ρίχνουμε το βούτυρο,το βάζουμε πάνω σε φωτιά και,μόλις λιώσει,ρίχνουμε μέσα τα κρεμμύδια να σοταριστούν ελαφρά μέχρι να γυαλίσουν και στη συνέχεια προσθέτουμε μέσα το κρέας να σοταριστεί ελαφρά και κατόπιν το λάχανο να μαραθεί κι αυτό ελαφρά.Στη συνέχεια προσθέτουμε τα καρότα,το σέλινο και στο τέλος ρίχνουμε την ντομάτα,τη ζάχαρη,το αλάτι,το πιπέρι και το ζωμό κρέατος.Σκεπάζουμε το πήλινο και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στην αρχή για 30 λεπτά και κατόπιν στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.Στη συνέχεια κοιτάζουμε εάν έχει ψηθεί το κρέας και προσθέτουμε το ρύζι,το δοκιμάζουμε στο αλάτι,ανακατεύουμε ,κλείνουμε το πήλινο σκεύος και το αφήνουμε να ψηθεί για 40 περίπου λεπτά μέχρι το ρύζι να απορροφήσει τη σάλτσα και να μαλακώσει.Κατόπιν το βγάζουμε από το φούρνο,το πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και γαρνιρισμένο με τηγανισμένες ροδέλες ή φέτες ντομάτας και σερβίρουμε.