Το My-City.gr για σήμερα προτείνει αρνί καπαμάς με λαχανικά

Υλικά

  • 1 κιλό αρνί (πλάτη) κομμένο σε μερίδες
  • 1 φλιτζάνι βούτυρο
  • 4 κουταλιές κοφτές αλεύρι
  • 1 ποτήρι κρασί λευκό αρετσίνωτο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 5 καρότα κομμένα σε μπαστουνάκια
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κλωνάρια σέλινο ψιλοκομμένο
  • 4 φρέσκες ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλιά πελτέ
  • 1 -2 γαρύφαλλα (προαιρετικά)
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη
  • 3-4 πατάτες κομμένες σε χοντρές φέτες
  • 3 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό

 

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο και,μόλις κάψει,ρίχνουμε το κρέας (που προηγουμένως έχουμε αλευρώσει) και το σοτάρουμε μέχρι να ροδίσει.Κατόπιν προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα καρότα και τα σοτάρουμε ελαφρά μέχρι να μαραθούν.Στη συνέχεια σβήνουμε με το κρασί,αλατοπιπερώνουμε το φαγητό και το σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.Κατόπιν προσθέτουμε τις ντομάτες,που μέσα έχουμε διαλύσει τον πελτέ,τη ζάχαρη,το σέλινο και τα μυρωδικά και σιγοβράζουμε το φαγητό μέχρι σχεδόν να μαλακώσει το κρέας.Στο μεταξύ σοτάρουμε τις πατάτες με λίγο λάδι να πάρουν χρυσό χρώμα και τις προσθέτουμε στο φαγητό,να βράσουν και να μαλακώσουν.Όταν έχει βράσει το κρέας και οι πατάτες και έχει πήξει η σάλτσα,σερβίρουμε το φαγητό σε πιατέλα και το πασπαλίζουμε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.