Αποκλειστικά στο My-City.gr ο chef Niko Marinos
-Τι σε έκανε να ασχοληθείς με τη μαγειρική;
 
Ήταν κάτι που το ήθελα από μικρό παιδί.Ήμουν μικρός με τον παππού και τη γιαγιά στα Ψαρά,ψάρευα με τον παππού και έβλεπα την γιαγιά μου να μαγειρεύει όλη την ώρα.Όταν με ρώτησαν ”τι θέλεις να γίνεις όταν μεγαλώσεις;” είπα ”Μάγειρας” και την λένε την ιστορία ακόμα στα Ψαρά ήμουν 5-6 χρόνων όταν το είπα αυτό.
 
 
 
Έχεις περάσει από κουζίνες της Νέας Υόρκης,Executive Sous chef στο Hilton στην Αθήνα ποια κουζίνα θεωρείς πιο απαιτητική;
 
 
Εγώ πιστεύω πως σε όποια κουζίνα κι αν είσαι τις ίδιες δυσκολίες θα συναντήσεις.Το θέμα είναι του προσωπικού και πως βλέπει τα θέματα που προκαλούνται και πως τα αντιμετωπίζει.Εδώ είναι η διαφορά που βλέπω στις κουζίνας της Νέας Υόρκης με της Ελλάδας.Καμιά φορά στην Ελλάδα βλέπουν το θέμα και λένε δε γίνεται να λυθεί.Αυτό μπορεί κάποιος να το πει στο δρόμο όχι στην κουζίνα.Δεν υπάρχει αυτή η λογική στην κουζίνα ”δεν γίνεται” πρέπει να εξυπηρετηθούν όλοι σωστά και να φύγουν χαρούμενοι.
 
 
-Ποιο είναι το αγαπημένο σου πιάτο;
 
Απλά πράγματα μακαρόνια με τυρί ή σάλτσα.Το φαγητό συνδέεται με τις όμορφες αναμνήσεις και με το τι θα θελήσουμε να φάμε την εκάστοτε στιγμή.Το αγαπημένο μου πιάτο με πηγαίνει πίσω στα παιδικά μου χρόνια.
 
 
 
–Tι δεν προτιμάς καθόλου να μαγειρεύεις;
 
Δεν θέλω να μαγειρέψω πράγματα τα οποία απαγορεύεται να τα μαγειρέψεις.Ψάρια ή θαλασσινά που δεν έχουν αναπτυχθεί πλήρως και κάποιοι τα μαγειρεύουν στην ηλικία που δεν είναι έτοιμα είναι κρίμα.
 
 
-Πώς είναι η ζωή ενός chef;
 
Η ζωή ενός chef είναι δύσκολη,είναι σκληρό επάγγελμα.Μιλάμε για τους chefs όχι δηλαδή για εκείνους που απλά μαγειρεύουν.Το πιο δύσκολο είναι ο χρόνος.Δεν υπάρχει χρόνος να περάσεις με τα αγαπημένα σου πρόσωπα,οικογένεια και φίλους και αυτό δυσκολεύει στις γιορτές.
 
 
-Ποια είναι η πηγή έμπνευσης σου ώστε να δημιουργήσεις ένα όμορφο πιάτο;
 
Είναι τα πρόσωπα και οι αντιδράσεις των ανθρώπων όταν στο τέλος δοκιμάσουν το πιάτο και αντιδράσουν θετικά,ότι τους άρεσε,ευχαριστήθηκαν αυτό που έφαγαν και χαμογελάσουν.
 
 
-Υπάρχει ένας τόπος στην Ελλάδα που να τον αγαπάς λίγο περισσότερο από τους άλλους για τα προϊόντα του;
 
Δεν έχω πάει σε πολλά μέρη της Ελλάδας λόγω του ότι ήμουν στη Νέα Υόρκη.Κάθε μέρος όμως ξεχωρίζει για κάποιο προϊόν του π.χ γραβιέρα Νάξου,λάδι από Κρήτη,μαστίχα από Χίο έτσι ακριβώς είναι και στην Αμερική κάθε μέρος ξεχωρίζει για κάτι δικό του.Για μένα το αγαπημένο μου είναι το ψαριανό μέλι και θα ήθελα να ασχοληθώ με το μέλι στα Ψαρά.
 
 
 
– Τι είναι αυτό που δεν αντέχεις σε μια κουζίνα με αποτέλεσμα να σε δυσκολεύει να δημιουργήσεις;
 
Να μου πει κάποιος δε γίνεται,να μου πει δεν μπορώ να το κάνω,να βγάλω το πιάτο,δεν ξέρω πως γίνεται.Δε μ’αρέσει η αρνητικότητα διότι ο οποίος είναι αρνητικός στην κουζίνα είναι στη ζωή.Τέτοιοι άνθρωποι δεν έχουν ρόλο στην κουζίνα,δεν έχουν λόγο να μείνουν σ’αυτή.Πρέπει να ακούμε τόσο στη κουζίνα όσο και στη ζωή ώστε να μάθουμε και πως γίνεται κάτι αλλά και πως αν όντως το θέλουμε και προσπαθήσουμε θα γίνει.
 
 
-Πώς γεννήθηκε η ιδέα ώστε να δημιουργήσεις το Uniqko;
 
Το Uniqko ήταν το όνειρο μου,ο στόχος μου! Για μένα το Uniqko δεν είναι μόνο εστιατόριο,είναι brand,είναι κάτι που θέλω να φτάσει στην κορυφή.Από προϊόντα μέχρι ρούχα.Θέλω να φτάσει το Uniqko στο σημείο που όποιος το βλέπει να ξέρει ότι μιλάμε για ποιότητα και ότι σ’αυτό θα περάσεις καλά.Να γίνει επώνυμο brand.
 
 
 
-Ακούγονται φοβερές κριτικές για το φαγητό που προσφέρετε στο Uniqko γιατί συμβαίνει αυτό;
 
Καταρχάς είναι η υψηλή ποιότητα των προϊόντων που χρησιμοποιούμε,η σωστή εκτέλεση μαγειρέματος καθώς και η ομαδικότητα στην κουζίνα.
 
 
-To Uniqko διαθέτει Brunch,Steak & Sushi και φυσικά Γλυκά  πες ένα πιάτο από κάθε κατηγορία που προτείνεις να δοκιμάσει κανείς.
 
Από το Brunch Αλμυρή βάφλα με αυγά, καπνιστό μπέικον, τυρί τσένταρ  και σαλάτα εποχής,ήταν στην Νέα Υόρκη το καθημερινό πρωϊνό πριν το σχολείο,από το Sushi ειλικρινά μπορείτε να δοκιμάσετε οποιαδήποτε γεύση είναι πιο κοντά στις προτιμήσεις σας και θα ήθελα να δοκιμάσει ο κόσμος το Sushi Burger Sliders που είναι κάπως διαφορετικό μοιάζει με mini burger.Από Steak θα πρότεινα τα αμερικάνικα κρέατα,αν τα δοκιμάσουν οι Έλληνες θα είναι μια πρωτόγνωρη εμπειρία,είναι η καλύτερη ποιότητα που θα βρουν.Τέλος από γλυκά το Brooklyn Cheesecake και επιβάλλεται να δοκιμάσετε το “The City” Milk & Cookie,ένα μπισκότο όπως αυτό που θα βρείτε στην Νέα Υόρκη το οποίο όταν έρχεται στο τραπέζι ζεστό και περιχύνεται από γάλα.Ήδη έχει γίνει το αγαπημένο πολλών ατόμων.Το μόνο που έμεινε να πούμε είναι Σας περιμένουμε!