Το My-City.gr σας παρουσιάζει συνταγή για Αμυγδαλωτά

Υλικά

  • 250 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα
  • 500 γρ. ζάχαρη
  • 3-4 ασπράδια
  • 1/4 κουταλάκι βανίλια
  • 20 μισά αμύγδαλα ασπρισμένα

Εκτέλεση

Περάστε τ’ αμύγδαλα από λεπτό μύλο μαζί με τη ζάχαρη, τα 3 ασπράδια και τη βανίλια, να επιτύχετε μια μάζα μαλακιά, να στέκεται. Αν είναι σφικτή, βάλτε λίγο ακόμη ασπράδι κι ανακατέψτε το, να ενσωματωθεί, ώστε το μίγμα να είναι μαλακό, χωρίς ν’ απλώνει. Κατ’ άλλον τρόπο, βάλτε τ’ αμύγδαλα κι αλέστε τα στο μπλέντερ ή σε πολυμίξερ, ρίξτε τη ζάχαρη και τα 3 ασπράδια και συνεχίστε το άλεσμα, ώσπου να γίνει μάζα μαλακιά, να στέκεται. Βουτυρώστε πολύ καλά ένα λαδόχαρτο, στρώστε το σε λαμαρίνα και βάλτε κουταλιές από το μίγμα σε κάποια απόσταση, γιατί θ’ απλώσουν λίγο στο ψήσιμο. Στρώστε λίγο την επιφάνεια με μια σπάτουλα και βάλτε από μισό αμύγδαλο στο κέντρο. Ψήστε τ’ αμυγδαλωτά στους 175°C 20’ ή έως ότου ροδίσουν καλά. Αφήστε τα να σταθούν 5’, ξεκολλήστε τα με προσοχή και βάλτε τα να κρυώσουν επάνω σε σχάρα.
Φυλάξτε τα κλεισμένα σε κουτί μπισκότων για να μην στεγνώσουν.