To My-City.gr σας παρουσιάζει Αλμυρό cheesecake με γλυκό ντομάτας

Υλικά
Για τη βάση

  • 1 κ.γ θυμάρι φρέσκο
  • 1 συσκευασία κριτσίνια με σουσάμι ή παξιμάδια (150 γρ.)
  • 150 γρ. βούτυρο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για την κρέμα

  • 200 γρ. φέτα πικάντικη τριμμένη
  • 600 γρ. τυρί κρέμα
  • 200 γρ. γιαούρτι
  • 3 μικρά φύλλα ζελατίνης
  • 1 σφηνάκι γάλα φρέσκο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • χυμό από λεμόνι
  • ξύσμα από λεμόνι

Για το σερβίρισμα

  • γλυκό ντομάτας με τζίντζερ και κάρδαμο

 

Εκτέλεση

Για τη βάση

Aφήνουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να μαλακώσει.

Στη συνέχεια, θρυμματίζουμε στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια ή στο μούλτι τα κριτσίνια ή τα παξιμάδια μέχρι να γίνουν σκόνη, αλάτι, πιπέρι, θυμάρι και τα ανακατεύουμε με το βούτυρο μέχρι να γίνει μία πάστα.

Τέλος, στρώνουμε το μείγμα στη βάση μιας στρογγυλής φόρμας 25 εκ. με αποσπώμενη βάση δουλεύοντας το μείγμα με τα δάχτυλά μας ελαφρά λαδωμένα και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί και να πήξει και να ετοιμάσουμε την κρέμα.

Για την κρέμα

Σε ένα μπολ με κρύο νερό, μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνης.

Σε ένα άλλο μπολ, αναμειγνύουμε το τυρί κρέμα, το γιαούρτι και την τριμμένη φέτα και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι. Προσέχουμε να μην έχει το μείγμα μας γρομπαλάκια.

Ζεσταίνουμε καλά το 1 σφηνάκι φρέσκο γάλα.Στραγγίζουμε καλά τη ζελατίνη (που ήδη έχουμε μουλιάσει σε κρύο νερό) και την διαλύουμε στο φρέσκο ζεστό γάλα.

Προσθέτουμε στο κυρίως μείγμα της κρέμας, το σφηνάκι του γάλακτος με τη διαλυμένη ζελατίνη και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα.Στρώνουμε το μείγμα της κρέμας πάνω από τη βάση που ήδη έχουμε φτιάξει με τα κριτσίνια ή τα παξιμάδια.

Τέλος, αφήνουμε για 5 ώρες στο ψυγείο να σφίξει καλά το μείγμα.Σερβίρουμε με τη μαρμελάδα από γλυκό ντομάτας με τζίντζερ και κάρδαμο.

Πηγή: akispetretzikis.com