Το My-City.gr σας παρουσιάζει συνταγή  για Αλμυρά μάφινς με κολοκυθάκι και τσένταρ

 

Υλικά

  • 360 γρ. (3 φλ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • ¼ κ.γ. μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • 220 ml γάλα
  • 1 μεγάλο αβγό
  • 2 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 130 γρ. κολοκυθάκια, τριμμένα
  • 100 γρ. τσένταρ, τριμμένο
  • 1 κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι, κομμένο

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170C και σε ένα ταψί για μάφινς βάζουμε 10 θήκες.

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, το πιπέρι, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το γάλα, το αβγό, το γάλα και χτυπάμε με σύρμα.

Ρίχνουμε το υγρό μείγμα στο μπολ με το μείγμα αλευριού και χτυπάμε με σύρμα, μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, το στένταρ, το κρεμμυδάκι, το θυμάρι και ανακατεύουμε απαλά με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να πάρουμε ένα πηχτό, ομοιογενές μείγμα.

Μοιράζουμε το μείγμα στις 10 θήκες για μάφινς.

Ψήνουμε για 30-35 λεπτά στους 170C, μέχρι τα μάφινς να ροδίσουν και μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή.

Αφαιρούμε το ταψί από το φούρνο και αφήνουμε τα μάφινς στο ταψί για τουλάχιστον 10 λεπτά, να κρυώσουν και σερβίρουμε.

Πηγή: www.dimitrisskarmoutsos.gr