Το My-City.gr σας παρουσιάζει πως να περάσετε την ημέρα των ερωτευμένων με συνταγές για όλη την ημέρα…Για πρωινό ξεκινάμε με σοκολάτα Red Velvet του Άκη Πετρετζίκη

Υλικά

    • 400 γρ. γάλα καρύδας
    • 2-4 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
    • 4 κ.σ. σκόνη κακάο
    • 1 στικ κανέλας
    • 50 γρ. κουβερτούρα
    • 1 κ.γ. κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής σε πάστα

     

    Για το σερβίρισμα

    • αφρόγαλα
    • τριμμένη σοκολάτα

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα. Αφαιρούμε το μισό και το κρατάμε ζεστό σε μια κούπα.(Παρήγγειλε τώρα την κούπα του Μy-City.gr μέσα από το site στην φόρμα επικοινωνίας ή μέσα από την  Eπίσημη Σελίδα μας στο Facebook My-City.gr)

Στο υπόλοιπο ρίχνουμε μέσα τη ζάχαρη (ανάλογα το πόσο γλυκιά τη θέλουμε μπορούμε ν βάλουμε από 2 κ.σ. εώς και 4 κ.σ.), το κακάο, την κανέλα και ξεκινάμε να το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει βράση, ανακατεύοντας συχνά με ένα σύρμα.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ζεσταίνουμε το μείγμα για 2 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά τα υλικά, να λιώσει η ζάχαρη και να διαλυθεί το κακάο.

Αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την κουβερτούρα ψιλοκομμένη, το κόκκινο χρώμα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.

Προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα και ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά. Αν χρειαστεί, ζεσταίνουμε ξανά το μείγμα.

Σερβίρουμε σε 2 κούπες με το αφρόγαλα και την τριμμένη σοκολάτα.